Kategorier
Vårdnad

Inför svårare tider

Redan från första kärleken förstår man snabbt hur komplicerat kärlek kan vara. Även fast man passade bra ihop har man ändå sina åsikter och tankar, och kan till sist reta varandra för mycket.

Det går inte att förneka att kärlek är minst sagt komplicerat. Kärlek är något de flesta utforskat sen de var små. Första kärleken där hjärtat bröts, man trodde att man aldrig skulle bli hel igen. Men det blev man, starkare än någonsin. Ju äldre man blir, desto mer lär man sig. Man tror man hittar den rätta, den man ska dela sitt liv med. Att skapa familj är något ni båda vill. Trots att er lilla familj växer så gör inte kärleken det. Någonstans på vägen har den stannat av, istället känner ni ilska mot varandra. Bråken blir fler och fler, barnen blir ängsliga. Ingen går ut som vinnare ur detta.

För allas skull

Många väljer att stanna tillsammans så länge man kan, “för barnens skull’’ säger de. Det är inte alltid för barnens skull. Barnen mår mycket bättre med två lyckliga föräldrar än två som bråkar hela tiden. Det är inte alltid så lätt att lämna, ibland behöver man rent av hjälp från domstolen för att bestämma var barnen ska bo. Det kan handla om att man inte alls kommer överens, och att ett samarbete inte kommer att funka. Eller så är den ena föräldern inte en lämplig vårdnadshavare, då kan det bli en vårdnadstvist. Trots denna tvist tar man alltid hänsyn till barnets åsikter, om barnet är gammalt nog att anföra dem. Mer om vårdnadstvist på denna sida: crescendolaw.se