Kategorier
Tips

Barnet i första hand

För alla räcker inte kärleken till hela vägen. Har ni skaffat ett barn som ni nu inte kommer överens om längre? Då kan ni behöva få advokathjälp i vårdnadstvist, de hjälper er längs vägen.

Kärlek är otroligt komplext, många har turen att direkt hitta rätt partner som man lever med hela livet. För många andra ser det inte likadant ut, det kan vara saker som har hänt eller kärleken som tagit slut. Oavsett vilket funkar det inte längre. Har man barn är det inte bara att flytta. Man behöver göra det bra för barnet, som kommer i kläm när man går isär. Därför ska barnet också alltid sättas i första hand. Går ärendet vidare till domstol kommer det även där att tas hänsyn till barnet, och om det är tillräckligt gammalt tar man även hänsyn till barnets önskningar. Man får aldrig glömma bort att det inte är barnets val att ni delar på er.

Extra hjälp

Innan man går till domstol prövar man först att få hjälp i sin egen kommun. Där får man träffa familjerätten som försöker hitta lösningar mellan vårdnadshavarna. Igenom allt detta kan det vara bra att ha en advokat som kan hjälpa till och föra din talan och som under hela tiden kommer att finnas vid din sida gällande vårdnadstvisten. Kan ni inte komma fram till något under familjerätten kan det då istället gå upp till domstolen, som fattar de beslut som tas. En bra advokathjälp i vårdnadstvist under hela denna process är guld värd och blir din stöttepelare.