Om oss

Facebook, Twitter, Instagram, Tik-Tok… Sociala medier är fantastiska på de flesta sätt. De ger oss en möjlighet att kommunicera med andra – över hela världen – och de ger oss både skratt, gråt, information och en möjlighet att ta del av andras vardag.

Men, det finns även baksidor. En av dessa handlar om vår förmåga att hela tiden jämföra oss med andra – och där vi själva ofta drar det kortare strået. Gräset är alltid grönare på andra sidan. Grannen har det alltid bättre än vad vår familj har. Med sociala medier byggs fasader som skapar en enorm press och en osund stress. Att hela tiden matas med bilder och texter som visar hur bra alla andra har det ger ångest och en känsla av otillräcklighet. Det är en av de saker som vi vill ta tag i på den här sidan.

En annan sak handlar om att faktiskt lära sig att omfamna det imperfekta. Ingen är perfekt, alla familjer ser olika ut och har olika styrkor och svagheter: omfamna styrkorna och försök att jobba bort de svagheter som finns. Vi är olika. Vi har olika förutsättningar. Vi måste acceptera det och vi måste hela tiden arbeta för att vi ska bli lite bättre – utan att det går ut över det som faktiskt fungerar och är bra.

Å andra sidan så måste man även se till att det finns familjer som inte alls fungerar och som kanske behöver hjälp av andra skäl. Det är ingen slump att skilsmässor ökar och att vårdnadstvister i Sverige ständigt når nya toppnivåer. Barn far illa i Sverige. Det är känsliga ämnen som måste tas tag i. Vi backar aldrig för detta.

Vi som driver sidan har bakgrund inom skolan och som barnpsykologer. Vissa av oss har arbetat inom juridiken med inriktning mot familjerätt. Framförallt dock så är vi föräldrar och brinner för familjer och barn. Vi vill dela med oss av våra kunskaper, erfarenheter och visa upp vilka vägar som finns att ta i dessa svåra frågor. Att ha en familj är det bästa som finns, även om det – i vissa lägen – kan kännas på det exakt motsatta sättet.