Kategorier
Gravstenar

Fina gravstenar i Stockholm till graven

När en älskad person gått bort vill man vårda personens minne på olika sätt. Ett är att ha en fin gravsten till graven i Stockholm med den text man önskar.  

En gravsten har en fin symbolisk betydelse för familj och vänner när någon har avlidit. En person som man delar många minnen med som ska få ett minnesmärke. Vad man graverar in för text på stenen är ofta personligt. De allra flesta har namn, födelsedatum och dödsdatum. Ibland kan det också vara något bevingat ord eller en symbol som gravstenen smyckas med.

Det finns flera olika typer av gravstenar att välja bland. Dels när det gäller stenmaterial, dels hur den ska se ut. På grund av riskerna för välta gravstenar så är det många som väljer en sten som ligger ner. Annars har man ett ansvar för att stenen är väl förankrad i marken. Som gravrättsinnehavare har man ansvar för att stenen är stabil.

Olika gravstenar att välja bland

Skulle stenen gå sönder av någon anledning så är det gravrättsinnehavaren som ska reparera eller byta ut stenen. De som graverar stenarna är skickliga och duktiga på att gravera. Det går att beställa flera olika symboler och specifika typsnitt. Har den avlidne inte själv haft något önskemål om sten får man välja vad man själv vill.

Ibland har man kanske pratat om vilken typ av gravsten man önskar och då är det ett lätt val. Det är viktigt att prata med vänner och bekanta om döden hur tungt det än är. Då vet man hur allt från begravning till arv ska vara för att följa den avlidnes sista vilja. Om det inte finns önskemål om gravsten och man är osäker på vilken man ska välja finns det ett bra tips. Det är att vandra runt på en kyrkogård och titta på alla gravstenar som finns där.